Petak, 29 Prosinac 2023 13:22

Potpisani ugovori u Federalnom ministarstvu zdravstva

Jučer je u sjedištu Federalnog ministarstva zdravstva u Sarajevu upriličeno svečano potpisivanje ugovora s korisnicima sredstava dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

U okviru programa i projekata iz područja zdravstva „Organiziranje akcije dobrovoljnog darivanja krvi odnosno promocija dobrovoljnog davalaštva krvi“ dodijeljeno je ukupno 43.594,30 KM, a među dobitnicima sredstava su Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke i Crveni križ grada Ljubuški za projekte Županijskih susreta dobrovoljnih darivatelja krvi te organizaciju akcija dobrovoljnog davalaštva krvi na području grada Ljubuškog.

Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, usvojila je Vlada Federacije BiH na 40. žurnoj sjednici, održanoj 21.12.2023. godine, nakon provedenog javnog poziva.

Ugovore s ministrom dr. Nediljkom Rimcem potpisali su predsjednik Crvenog križa Ljubuški Viktor Grbavac i tajnik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Josip Zelenika.