U prvih deset mjeseci 2021. godine, struktura Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar te uz pomoć gradskih/općinskih vlasti, župa, mjesnih zajednica i poduzeća, organizirala je 34 akcije dobrovoljnog darivanja krvi, što je povećanje za 47,8% u odnosu na isto razdoblje prošle 2020. godine.

Američka agencija za međunarodnu suradnju (USAID) danas (28.10.2021.g.) je potpisom ugovora s četiri nevladine organizacije nastavila kontinuiranu podršku u procesu borbe za poštivanje svih ljudskih prava.

Na poziv Hrvatskog Crvenog križa (HCK) u dvodnevnom radnom posjetu (30.09.–01.10.2021.) u Zagrebu i na otoku Krku, boravila su izaslanstva Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Svjetski dan prve pomoći (WFAD), koji je Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca uveo 2000. godine, prilika je za promicanje i zagovaranje znanja i vještina prve pomoći za širu javnost. Obilježava se svake godine druge subote u mjesecu rujnu. Ove godine na Svjetski dan prve pomoći, tema je „Budi heroj u prvoj pomoći u svojoj školi i svojoj zajednici“.

Na 12. Federalnim susretima dobrovoljnih darivatelja krvi koji su se održali 28.08.2021.g. na Vlašiću, priznanje „Srebrena plaketa“ uručeno je našem Ivanu-Ivi Reziću (1962.) iz Širokog Brijega, koji je krv darovao 51 put.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je telefonske linije za pružanje psihosocijalne pomoći i podrške za sve građane. Pomoć pružaju psiholozi Odjela za prvu psihološku pomoć Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

Okrugli stol na temu „Izrada strategije promoviranja davalaštva i prikupljanja krvi“, održan je 25.06.2021. godine u Sarajevu na kojem su sudjelovali predstavnici transfuzioloških službi, centara i zavoda na području Federacije BiH i Brčko distrikta, te predstavnici županijskih struktura Crvenog križa zajedno s Crvenim križom Federacije BiH.

Posljednja bitka drugog rata za talijansku neovisnost vođena je prije 162 godine, točno 24. lipnja 1859. kod Solferina (današnja sjeverna Italija). U njoj su se sukobile austrijska i francusko-pijemontska vojska. Savezničku vojsku predvodili su francuski car Napoleon III. i sardinijsko-pijemontski kralj Viktor Emmanuel II.

Stranica 1 od 9