Srijeda, 02 Lipanj 2021 17:23

Misli na druge, cijepi se!

Od ove katastrofe koja nam se događa nešto smo i naučili, da svoj život, zdravlje i obitelj ne shvaćamo zdravo za gotovo – da bolest ne bira svoje žrtve. Naučili smo zapravo koliko smo ranjivi i koliko je sigurnost samo privid svijeta u kojem živimo. Naučili smo nešto i o solidarnosti, koliko smo ovisni o pomoći drugih – liječnika, rodbine, susjeda!

Međunarodni odbor Crvenog Križa (ICRC) je priopćio da je između 2016. i 2020. godine počinjeno najmanje 3.780 napada na zdravstveno osoblje i infrastrukturu.

Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke i Domu zdravlja Ljubuški isporučena vrijedna donacija medicinske zaštitne opreme, sanitetskog materijala i dezinfekcijskih sredstava iz Njemačke.

U radnoj posjeti Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom boravilo je dana 18.05.2021.g. izaslanstvo Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, predvođeno tajnikom g. Namikom Hodžićem i suradnicima.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH objavilo je novi katalog sa 100 pitanja i odgovora za ispit iz prve pomoći za vozače motornih vozila.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, povodom završetka mjeseca Ramazana i Ramazanskog bajrama uručio je jučer (12.05.2021.) 70 paketa s higijenskim i prehrambenim artiklima za 70 obitelji koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Danas (08.05.) slavimo Svjetski dan Crvenog križa u čast rođenja Henry Dunanta, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Prilika je to da zahvalimo na trudu, vremenu i požrtvovnosti svim volonterima i osoblju Crvenog križa, čija humanost je naša snaga!

Svjetski dan zdravlja se svake godine u svijetu obilježava 7. travnja s ciljem da se podigne svijest o značaju očuvanja zdravlja i prevencije obolijevanja. Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod globalnom porukom: „Izgradnja pravednijeg i zdravijeg svijeta“ pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Stranica 1 od 8