Tijekom akcije dragovoljnog darivanja krvi, dana 24.03.2021.g., Crveni križ općine Posušje je ravnateljima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Srednjoj strukovnoj školi Posušje, te Osnovnoj glazbenoj školi Posušje predao slijedeću donaciju:

Ni izuzetno loša epidemiološka situacija u općini Posušje, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj, cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire – uzrokovanoj koronavirusom, nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u njihovoj plemenitoj nakani da u ovo svetom vremenu, vremenu odricanja od svakodnevnog - a bez čega možemo, da daruju najdragocijenije što mogu za osobe u stanju potrebe – a to je svježa krv.

Crveni križ općine Posušje nastavlja širiti ideju i svijest o važnosti darivanja krvi među zaposlenicima Posuških tvrtki. Nakon što su u prošlom mjesecu krv darivali zaposlenici „Binvesta“,  dana 4. ožujka 2021.g. krv je darovalo i 13 zaposlenika poduzeća Vokel d.o.o Vinjani.

Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 07:39

CK Posušje: Radnici Binvesta darovali 13 doza krvi!

U prvoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi, koja je održana 15. veljače 2021.g. u suradnji Crvenog križa općine Posušje i poduzeća BINVEST d.o.o Posušje 13 radnika ove tvrtke darovalo je krv, od 20 njih koji su se bili prijavili za akciju (dio nije mogao darovati zbog zdravstvenih poteškoća, a dio zbog iznenadnih poslovnih obaveza).

Nakon samo osam dana od Božićne akcije dragovoljnog darivanja krvi u Posušju, u kojoj je prikupljeno 59 doza dragocjene tekućine, Crveni križ općine Posušje je, u suradnji sa Mjesnom zajednicom Poklečani i Mjesnom zajednicom Sutina, organizirao šestu i ujedno posljednju ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje.

Iz Gradske sportske dvorane Posušje ovog prosinačkog ponedjeljka, 21.12.2020. godine u Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar upućen je BOŽIĆNI DAR bolesnima, povrijeđenima i svima onima koji se nađu u stanju potrebe, DAR koji se ne može kupiti u trgovini, na pijaci, dobiti na lutriji.

Dana 05.11.2020.g. u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju održana je četvrta ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi u općini Posušje, a prva za učenike srednjih škola. Proljetos, uslijed proglašenja pandemije uzrokovane opasnošću od zaraze i širenja koronavirusa, te prekida redovite nastave za srednjoškolce – po prvi puta u posljednjih 35 godina nije bilo proljetne akcije darivanja krvi za srednjoškolce, prenosi Posuski.info.

Odličan odaziv u Rakitnu obilježio je akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana 12.08.2020.g. u Rakitnu, u prostorijama Osnovne škole Ante Brune Bušića. Odazvalo se 30 osoba, a krv su darovale 24 osobe.

Stranica 1 od 3