U šestoj ovogodišnjoj akciji koju je organizirao Crveni križ općine Posušje a koja je održana 02.08.2021.g., prikupljeno je 38 doza dragocjene tekućine. Akciji je pristupilo 46 osoba, tj. njih 8 je vraćeno zbog određenih zdravstvenih razloga, nakon obavljenog pregleda i preporuke dr. Ana Marije Ćorić – voditeljice medicinskog tima Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Crveni križ općine Posušje organizirao je na području općine Posušje petu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi – prva ovogodišnja na području Rakitna održana je 21.06.2021.g.

Crveni križ općine Posušje u suradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Mjesnom zajednicom Poklečani i Mjesnom zajednicom Sutina organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi dana 21.06.2021. godine (ponedjeljak) u vremenu od 9,00 do 11,00 sati u prostorijama Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu.

"Kroz nagrade progovara svijet, pa ako prihvatimo nagradu i za nju izrazimo svoju zahvalnost, možemo to učiniti samo ignorirajući sebe i postupajući potpuno unutar okvira svojeg stava prema svijetu, prema svijetu i javnosti kojoj dugujemo prostor u koji upućujemo svoje riječi i u kojem nas čuju." (Hannah Arendt, Ljudi u mračnim vremenima)

Od 8. do 15.  svibnja obilježava se Tjedan Crvenog križa. Tom prigodom, u prostorijama Crvenog križa općine Posušje, dana 10.05.2021.g. organiziran je sastanak na kojem je uz predsjednika Branka Leku i suradnike nazočio općinski načelnik Ante Begić. Bila je to prilika predstaviti niz aktivnosti ove organizacije koja je u Posušju osnovana prije 70 godina. Kako je navdeno, tijekom 2020. zaprimljeno je i distribuirano donacija u vrijednosti preko 60.000 KM. Stavljen je poseban naglasak na psihosocijalni aspekt koji je pružen sugrađanima u potrebi, a vezano uz darivanje krvi, kroz dostavu lijekova te pomoći onima koji su se nalazili u šatoru na granici zbog karantene. Poseban ponos je na akciji darivanja krvi. Prošle godine je prikupljeno rekordnih 278 u šest akcija.

Nakon uskrsnih školskih praznika te jednotjednog odgađanja početka redovne nastave za maturante srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ipak današnji četvrtak – 22. travnja 2021. godine mnogima će ostati u lijepom i dragom sjećanju.

Tijekom akcije dragovoljnog darivanja krvi, dana 24.03.2021.g., Crveni križ općine Posušje je ravnateljima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Srednjoj strukovnoj školi Posušje, te Osnovnoj glazbenoj školi Posušje predao slijedeću donaciju:

Ni izuzetno loša epidemiološka situacija u općini Posušje, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj, cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire – uzrokovanoj koronavirusom, nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u njihovoj plemenitoj nakani da u ovo svetom vremenu, vremenu odricanja od svakodnevnog - a bez čega možemo, da daruju najdragocijenije što mogu za osobe u stanju potrebe – a to je svježa krv.

Stranica 1 od 4