Utorak, 29 Prosinac 2020 22:40

CK Posušje: U Rakitnu prikupljeno 27 doza krvi!

Nakon samo osam dana od Božićne akcije dragovoljnog darivanja krvi u Posušju, u kojoj je prikupljeno 59 doza dragocjene tekućine, Crveni križ općine Posušje je, u suradnji sa Mjesnom zajednicom Poklečani i Mjesnom zajednicom Sutina, organizirao šestu i ujedno posljednju ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje.

Prostori Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu ovog 29. prosinca ugostili su plemenite ljude: žene i muškarce, njih ukupno 35 koji pristupili liječničkom pregledu od kojih je 27 osoba uspjelo darovati krv.

Zadovoljstvo i ovom akcijom ispred Transfuzijskog centra SKB Mostar izrazila je dr. Anamarija Ćorić, naglasivši da su manji zdravstveni problemi uobičajeni za ovo doba godine bili glavni uzrok što 7 osoba nije moglo darovati krv.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje gosp. Branko Leko je, uz zahvalnost svim darivateljima krvi sa ove, kao i prethodnih akcija, naglasio da se plan održavanja dvije akcije darivanja krvi u Rakitnu ove godine pokazao kao vrlo uspješan i to je nešto na čemu će se raditi plan za narednu godinu. Zahvalio se vodstvu mjesnih zajednica, upravi škole, te posebno kao poticajno istaknuo dolazak na akciju i darivanje krvi novoizabranog načelnika općine Posušje gosp. Ante Begića.

Isto tako, istaknuo je da Crveni križ općine Posušje bio prvi koji je od proglašenja pandemije koronavirusa organizirao terensku akciju dragovoljnog darivanja krvi (7. travnja ove godine), a evo stjecajem okolnosti i posljednja terenska akcija Transfuzijskog centra SKB Mostar  je ova akcija u Rakitnu.

U šest ovogodišnjih akcija dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje prikupljeno je ukupno 267 doza krvi, što je za 59 doza više u odnosu na 2019. godinu, kada je u šest akcija bilo prikupljeno 208 doza. To je rezultat pojačanog rada Crvenog križa i podignute svijesti i solidarnosti samih građana unatoč svim rizicima, pa i strahovima koje sa sobom nosi pandemija koronavirusa.

HVALA VAM DRAGOVOLJNI DARIVATELJI KRVI!

SPAŠEN ŽIVOT – DAROVANA KRV!

rakitno7rakitno6rakitno5rakitno4rakitno3