Srijeda, 10 Travanj 2024 13:38

CK Posušje: Prikupljene 43 doze krvi za SKB Mostar

U razmaku od tjedan dana Crveni križ općine Posušje je uspješno organizirao i drugu akciju dragovoljnog darivanja krvi.

Nakon 63 prikupljene doze u prošlotjednoj akciji, sa akcije održane danas (10.travnja), u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar upućene su još 43 doze krvi što je jako lijepa brojka, a neprocjenjiva pomoć za sve one koji su u potrebi za svježom krvi.

Ukupno je 69 osoba pristupilo na akciju, nakon tzv. trijaže od strane medicinskog tima Transfuzijskog centra SKB Mostar, njih 56 je pristupilo liječničkom pregledu.

Među maturantima Gimnazije Fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje bio je jedan dio njih kojima je ovo bilo prvo darivanje, nekima drugo, a nekima i treće.

Bilo je i nekoliko profesora/profesorica (među njima prof. Frani Grbeša ovo je bilo jubilarno deseto darivanje), par osoba iz građanstva, jedno usmjereno darivanje, bilo je lijepo i plemenito.

Da sve teče onako kako treba brinuo se osmeročlani medicinski tim iz SKB Mostar predvođen dr. Martinom Grgić i dr. Martinom Leovac, uz asistenciju volonterki Crvenog križa općine Posušje, pod ravnanjem odgovornih osoba iz Crvenog križa općine Posušje, uz logističku podršku obje srednje škole, te financijsku podršku općine Posušje.

Svim darivateljima sa ove akcije, kao i onima kojim su pokušali darovati krv Crveni križ općine Posušje upućuje zahvalnost, a našim maturantima  što bolji uspjeh u srednjoj školi i nastavku budućeg školovanja, te svima skupa dobro zdravlje.