Srijeda, 03 Travanj 2024 13:27

Održana uskrsna akcija DDK u Posušju

U Gradskoj sportskoj dvorani Posušje ove srijede, 3. travnja je održana Uskrsna akcija dragovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa općine Posušje.

Odaziv na akciju koja je trajala nešto više od 3 sata bio je izvanredan.

82 osobe su evidentirane i popunile upitnik kod volonterki Crvenog križa, a nakon liječničkog pregleda 19 osoba je vraćeno zbog raznih razloga (nedavna terapija, manji zdravstveni problemi, kratkoća vremena od prošlog darivanja ili primanja krvi...), a 63 darivatelja su darovala najdragocjeniju tekućinu te na taj način poslali najljepšu Uskrsnu čestitku iz Posušja.

Zaista je bilo uživanje organizirati i sudjelovati u jednom ovako plemenitom događaju, događaju kojem su, uz ostale, pristupili i krv darovali i dva bračna para: Ana-Marija i Grgo Bešlić i Marijana i Jerko Grubišić, braća Mario i Mladen Vranjković, Mario i Ante Begić – načelnik, najmlađi darivatelj Jure Dumančić i najstariji darivatelj Branko Leko.

Ispred Crvenog križa općine Posušje na kraju akcije upućena je zahvalnost svim darivateljima, kao i onima koji su pokušali darovati krv, svim promotorima s kojima je u suradnji s Radio Posušjem bio pripremljen promotivni spot, volonterkama, svim župnim uredima, kao i osoblju Transfuzijskog centra SKB Mostar.

U ime medicinske ekipe iz Mostara svima koji su pristupili na ovu akciju zahvalila se dr. Ana Kvesić, posebno se zahvalivši Crvenom križu općine Posušje na domaćinstvu te, kako je naglasila, sjajnoj organizaciji.

Na kraju je ispred Crvenog križa općine Posušje najavljena nova akcija u Posušju za tjedan dana, tj. 10. travnja za učenike i profesore Gimnazije Fra Grge Martića i Srednje strukovne škole Posušje.