Četvrtak, 27 Svi 2021 19:27

Kampanja Crvenog Križa prikazuje svijet gdje su zdravstveni radnici heroji, obožavani poput nogometaša

Međunarodni odbor Crvenog Križa (ICRC) je priopćio da je između 2016. i 2020. godine počinjeno najmanje 3.780 napada na zdravstveno osoblje i infrastrukturu.

Kako bi podigli svijest o izdajničkim uvjetima pod kojima zdravstveni radnici rade u nekim zemljama, suočavajući se sa sukobima i nasiljem, kampanja je razvijena ciljajući skupine mladih ljudi.

U kampanji „Nepoznati heroji“ koju je kreirala agencija Saatchi & Saatchi Francuska, pojavljuje se Blaise Matuidi, francuski nogometni reprezentativac i pokazuje svijet u kojem su zdravstveni radnici koji rade u ratnim uvjetima tretirani kao heroji, s naljepnicama, svečanim ceremonijama i proslavama koje su organizirale njihove pristalice.

Video u trajanju od minutu i 45 sekundi režirao je Stéphane Barbato, čiji je cilj bio i da reafirmira principe neutralnosti i nezavisnosti onih koji brinu o bolesnim i ranjenim.

– Napadi na doktore, medicinsko osoblje kao i medicinske sestre, ne dobijaju ni približno pažnje koliko bi trebali – rekla je Jennifer Hauseman, ravnateljica komunikacija i informacijskog menadžmenta u ICRC.

– Nadamo se da će ova kampanja pomoći u pružanju veće podrške u zaštiti zdravstvenih radnika, ovakva podrške kakvu nogometaši imaju od svojih fanova – dodala je.

Video sadržaj