Subota, 28 Ožujak 2020 23:40

Stigla vrijedna donacija dječje hrane CK Ljubuškom

Volonteri Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke u ovo vrijeme krize marljivo rade kako bi pomogli onima koji su ugroženi u vrijeme epidemije koronavirusa.

Kako je kazao Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa ŽZH, njihovi volonteri već tjedan dana obilaze stare i nemoćne u županiji i pomažu im u nabavci hrane i lijekova, a uskoro će dijeliti i dječju hranu roditeljima s područja Ljubuškog i ŽZH.

Dobili smo vrijednu donaciju od Crvenog križa Njemačke. Riječ je o kamionu s 21 tonom dječje hrane. Narednih dana ćemo dječju hranu i kašice podijeliti svima koji imaju malu djecu, objasnio je Grbavac.

On je podsjetio kako su prije tjedan dana aktivirali broj telefona za područje grada Ljubuškog na koji se, stariji građani iznad 65 godina, koji nemaju bliže srodnike, mogu obratiti za pomoć.

Broj telefona je 039/831-274.

Već tjedan dana je prošlo otkad smo aktivirali ovaj broj. Što se tiče Ljubuškog, svakodnevno se obilazi cijeli teritorij grada. Prosječno imamo desetak intervencija, većinom je riječ o dostavi hrane i lijekova. Pozivali su nas ljudi kojima je bilo potrebno dostaviti kruh, ali i oni koji su korisnici socijalne pomoći, pitali kada im možemo dostaviti pakete,“ navodi Grbavac.

Osim ovih aktivnosti, u Crvenom križu su radili i na dezinfekciji ustanova na području grada Ljubuškog.

Naši volonteri su u 10 ustanova na području grada Ljubuškog podijelili sredstva i podloške za dezinfekciju obuće, rekao je Grbavac.

crveni kriz djecja hrana